Велико Минков е биологичният баща на малкото дете на Габриела Славова - Пеева, която е обвинена в убийството на съпруга си Пейо Пеев. Това показват резултатите от ДНК анализ, показан от самия Минков пред БНТ. Той е предоставил и данните от теста, който показва, че вероятността за бащинство е повече от нула цяло и 7 "деветки" след десетичната запетая (единица би било теоретични 100% - бел. ред).

Както и Клуб Z писа, твърдението на бившия депутат Велико Минков, че е баща на невръстния Кристиян текат паралелно от ден първи на грозната сага.

Убийството на Пейо Пеев беше извършено в началото на тази година в София. За него са обвинени съпругата му 33-годишната Габриела Славова и 54-годишната ѝ майка Красимира Трифонова.

И нещо рядко срещано - то отприщи граждански протести срещу насилието над мъже.

Разследването показа, че мъжът е убит на 18 януари в автомобил в кв. „Изгрев“. Тялото беше открито по-късно в опожарената кола в гориста местност в подножието на Витоша. 

Разследващите разполагат и с видео, тъй като майка и дъщеря са се боричкали фатално с младия мъж пред охранителна камера.

Първоначално под стража беше задържана само майката Красимира Трифонова, а съпругата на Пейо Пеев беше оставена под домашен арест, докато социалните се погрижат за децата.

Когато те бяха изведени, на 31 януари 33-годишната Славова беше отведена в ареста.

Само преди дни САС я пусна с проследяваща гривна под домашен арест. Въпреки това, съдът се произнесе категорично в мотивите си, че не е разколебано обоснованото предположение за участието ѝ в убийството.

Иначе се оказва дори, че Велико Минков е бил сред първите задържани, след като е открито тялото на Пейо Пеев.

„Аз съм биологичният баща на 4-месечното бебе, което Габриела роди и съм 100% убеден. Това беше известно и на Пейо. Той е неин законен съпруг от едва три седмици преди раждането през август, въпреки че те имат 6-годишно дете.

Пейо и Габриела не са имали връзка, поне за периода, в който аз съм бил с нея. Техният брак беше сключен три седмици преди раждането на моя син. Това прекрати възможността аз да мога да бъда вписан в акта за раждане като баща, защото съпругът става баща“, обяви пред bTV Минков.