"Преди 11 месеца направихме т. нар. сглобка, защото от омразата, която се насади в българите преди 3 години, нищо добро не очаква тази държава. Нищо! От една средноевропейска държава, водеща на Балканите, в момента ние изглеждаме отвратително навсякъде."

Това каза пред симпатизанти и активисти на ГЕРБ в Хасково лидерът на партията Бойко Борисов.

Според него случващото се в момента в Словакия е можело да стане и у нас.

"Тези 11 месеца бяха, за да успокоим хората и за да покажем, че т. нар. промяна е била просто една битка за власт и постове", добави Борисов.

"Трябваше да покажем, че действително са аматьори в управлението. Представяте ли си по време на нашето управление да имаме само 1% усвояемост на фондове? 15 милиарда стоят вече три години. Ако това беше по наше време - само за това щеше да се говори по сутрешните блокове. Сега нищо! В същото време всяка седмица плащаме по 500 милиона заеми, а нашите пари, определени от Европа за COVID кризата - стоят. Другите държави ги похарчиха, забравиха за тях и тръгнаха напред", каза лидерът на ГЕРБ.

Той припомни, че от ГЕРБ са внесли преди три години Плана за възстановяване.

"Имаше пълно мнозинство в правителството на Кирил Петков и Асен Василев. Защо не приеха всички закони?! Българите трябваше да се убедят и да се опарят от това управление", добави Борисов.

И разкритикува столичния кмет Васил Терзиев:

"В София дойде един кмет, който се крие. Няма го. За 3 седмици успя да затвори и съсипе града ни. Не може да се шофира! Аз съм убеден, че и в столицата хората ще прогледнат. За радост метрото се движи, защото не зависи от Столична община. Проектите, финансирани от Фандъкова, се доправят и нищо друго няма да бъде направено!"

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ