Сашко от Перник, който през 2022 г. се изгуби за девет дни в гората, беше издирван отново от полиция и жандармерия. За щастие, момчето бе намерено за по-малко от час, съобщи Btv. През 2022 година тогава 12-годишното дете оцеля девет дни в гората

Сигнал е получен в 17:45 часа от бащата на Сашко, че при разходка в гората между БЧК Лозен и Лозенски манастир детето се е загубило. В 18:40 часа Сашко е намерен на около 2-3 км над Лозен в гората, посока Пасарел.

Полиция и жандармерия, както и екипи на Аварийна помощ към Столична община, са извикани на място и са участвали в издирването на детето. Пристигнали са и доброволци.

На 11 ноември 2022 г. тогава 12-годишният Александър изчезна от погледа на баща си. След 9 дни издирване момчето беше намерено в труднодостъпната местност „Червена могила“ до Радомир.

Добрата новина беше чакана от цяла България. Съдбата му трогна хиляди българи, които не спряха да го търсят.

И досега Александър не може да обясни какво точно е преживял

И досега Александър не може да обясни какво точно е преживял, тъй като детето е с аутизъм. Експертите са категорични – 12-годишният Сашко от Перник не е бил отвлечен, а се е изгубил. Той е успял да оцелее съвсем сам.