Каква "независимост" на съдебната система, след като всички съдии и прокурори, имали връзки с Еврото и Нотариуса, са в постоянен страх и техни разговори, снимки и видеа да не започнат да изтичат в някой момент?

Преди точно една година, докато "прегрупирането" вървеше не съвсем по вода, тъй като Гешев се опъна на заявката на дотогавашните си покровители да освободи кротко поста и закратко имаше възможност да се възползва от властовия си ресурс по нов начин, излезе снимка на Сарафов с Еврото.

От този архив повече нищо не излезе, след като прегрупирането приключи.

Но архивът вероятно си стои, както и онзи на Нотариуса.

Това са години наред необезпокоявани контакти между хора, които са били убедени, че са превъртели играта и нищо никога не може да им се случи. Т.е. дори не са се и пазили.

Има много скелети в гардероба, които няма да освободят съдебната система от хватката си на страха от изобличаване.

Макар и сега много хора там вероятно да се самоуспокояват, че "нашите" пак са на власт, всичко е наред, "майдани" няма да има, "превратаджиите" са натикани в ъгъла.

Обаче сами осъзнават колко измамно е това, колко динамични са процесите, а и какви са "нашите" - че могат да ги жертват във всеки един момент без да им мигне окото.

Помните ли Гешев как не му се вярваше какво му се случва? Как искат главата му "досега винаги принципните" ДПС? Как звънял на "жена-политик" от ГЕРБ, която смятал за близка, да пита какво става?

Затова никакво успокоение на зависимите по високите етажи на съдебната система всъщност няма, дори и външно сега като че да изглежда, че нещата са наред. Всичко това е привидно.

Що-годе нормално функциониране на тази система в този й вид никога не може да съществува.

---

Бел. ред. - статуса на Андрей Янкулов от АКФ препубликуваме с негово съгласие. Заглавието и подзаглавието са на Клуб Z.