Както се и очакваше, ЦСКА-София губи титулярния си вратар Густаво Бусато и за баража за Лигата на конференциите срещу ЦСКА 1948.

Стражът бе наказан к 5 мача заради червения картон, който получи при домакинската загуба срещу „Черно море“ с 0:1 в предпоследния кръг от първенството.

Бразилецът бе изгонен заради нарушение извън наказателното поле. Същевременно той се сблъска неволно с Уеслен Жуниор от гостите, който бе откаран с линейка.

Мотивът за тежкото наказание е „за получен червен картон и за нанесена средна телесна повреда на противников състезател“.

От ЦСКА-София съзряха умишлен ход от страна на БФС и се зарекоха да обжалват режшението. По принцип червен картон за такова нарушение се наказва с 1 мач. Освен това сблъсъкът между Бусато и Жуниор не бе умишлен – пхросто игрова ситуация.

Така или иначе, ЦСКА-София остава без Бусато за баража за Лигата на конференциите. Той ще се играе от 20 часа в София в петък, 31 май. Това е единственият шанс за „червените“ да се класират за европейските турнири.

В баража „армейците“ ще разчитат на резервния вратар Димитър Евтимов.

От ЦСКА-София излязоха със специална декларация за случая:

"ЦСКА ще обжалва наложеното тежко наказание от 5 мача лишаване от състезателни права на вратаря Густаво Бусато. Макар и наложената санкция да е по наредба, смятаме категорично, че тя е несправедлива, предвид липсата на каквато и да било умисъл в действията на Бусато. Съжаляваме искрено за пострадалия играч на "Черно море" Уеслен Жуниор и му желаем от сърце възможно най-скорошно възстановяване. Но предвид факта, че инцидентът се случва в игра, не можем да се примирим с абсурдното по тежест наказание за действие, за което всеки един футболист би съжалил и никога не би предприел съзнателно или нарочно, особено пък човек като Густаво Бусато."