Не са открити следи и от употреба на наркотици или други упойващи вещества в кръвта на 21-годишния водач на лек автомобил, причинил катастрофа на бул. "Руски" в Пловдив по-рано този месец. Това съобщиха от Апелативната прокуратура в Пловдив, позовавайки се на резултатите от химическата експертиза, изготвена по досъдебното производство.

При инцидента, станал призори на 13 май, с мощен джип "Рейндж Роувър" младият син на служителка от КАТ-Пловдив Кристиан Екмекчиян уби себе си и 20-годишната си спътничка, прати двама младежи, а впоследствие и пожарникар в болница.

Както Клуб Z вече писа - много по-бързо излязоха пробите, които доказаха, че не е установено наличие на алкохол в кръвта на водача, информираха още от прокуратурата. По досъдебното производство обаче вече е изготвена автотехническа експертиза, според която водачът е шофирал със скорост от 175 км/час. Продължават да се извършват и други действията по разследването, пише БТА днес.

При пътния инцидент пострадаха още момче на 22 г. и момиче на 22 г., пътували в автомобила. Те бяха настанени за лечение в болница и състоянието им се подобрява, съобщиха от прокуратурата. 

След подадения сигнал за произшествието на мястото на катастрофата пристигат екипи на полицията и пожарната, като при отстраняване на последствията пострада и пожарникар. Той също бе настанен в болнично заведение за лечение.

Шофьорът, загинал при тежката катастрофа в Пловдив, е имал книжка от три години и 16 нарушения на Закона за движението по пътищата, съобщи на брифинг в деня на инцидента главен инспектор Красимир Нешев, началник на "Пътна полиция"- Пловдив. През годините на момчето са съставени пет акта за установяване на административни нарушения, десет фиша за маловажни нарушения и един електронен фиш за превишение на разрешената скорост с 21 км, за което му е наложена глоба по фиш в размер на 100 лева.

Четири от актовете са за неизползване на обезопасителен колан по време на управление и един акт е за това, че е допуснал пътнотранспортно произшествие заради неспазване на дистанция. Нарушенията му са общо взето такива, които извършва един водач на пътя, като при него те са малко повече, коментира тогава началникът на "Пътна полиция".