ЦСКА-София преживя поредния си кошмар.

От претендент за шампионската титла до средата на първенството, „армейците“ в крайна сметка дори не можаха да се класират за европейските турнири. В баража за Лигата на конференциите те бяха надиграни и победени с 2:0 от съименниците си от ЦСКА 1948.

Така сезонът за „червените“ ще бъде запомнен като един от най-кошмарните в тяхната история.

Като за капак фенове на ЦСКА-София прекратиха мача за около половин час, след като нахлуха на терена, трошиха и се биха с полицията. Това със сигурност ще донесе тежко наказание за отбора.

Преди мача БФС за пореден път поряза ЦСКА-София, като отказа да преразгледа прекомерно строгото наказание от 5 мача срещу титулярния им вратар Густаво Бусато. Така на вратата пази резервата Димитър Евтимов.

Мачът се игра на националния стадион „Васил Левски“. Там ЦСКА-София домакинства, докато вдига новия си стадион.

„Армейците“ започнаха мача с 1-2 добри атаки, но те не донесоха резултат. Гостите от ЦСКА 1948, които играха в този мач в бяло, постепенно овладяха инициативата. Те откриха резултата с гол на Предраг Пишчевич в 30-ата минута.

Две минути по-късно Християн Петров вкара за ЦСКА-София. Голът му обаче бе отменен след консултация с ВАР. Отсъдено бе, че той е бил в засада при центрирането на топката.

В 53-ата минута Педриньо вкара за 2:0 от пряк свободен удар. Резервата Евтимов определено носи вина за това попадение с нескопосаната си намеса.

Не стига това, ами в 87-ата минута разгневени фенове на ЦСКА-София нахлуха от сектор "Г "на терена. Те размахваха пръчки, тояги и бутилки и ги хвърляха по когото им попадне. Стигна се до намеса на полиция и арестуването на най-буйните запалянковци.

Някои дори се покатериха по покривите на тунелите към съблекалните и се опитваха да ги пробият, като скачаха върху тях.

Полицай пострада след стълкновения с привърженик и бе откаран с линейка.

Полицаи обляха с водни струи други фенове, които искаха да нахлуят на терена.

В крайна сметка двата отбора се върнаха и доиграха оставащите няколко минути.

След поражението старши треньорът на ЦСКА-София Стамен Белчев подаде оставка, като преди това се извини на привържениците за проваления сезон. Той оглави отбора за трети път, но успя да победи единствено "Левски". Белчев завари тима втори, но при него "червените" отпаднаха на полуфинала за Купата на България, смъкнаха се на трето място и като за капак изпуснаха евротурнирите.

От клуба съобщиха, че уволняват целия треньорски щаб:

"Като първо решение – Стамен Белчев и целият треньорски щаб в състав Анатоли Нанков, Стоян Колев, Християн Христов и Кирил Динчев вече няма да бъдат начело на отбора. Разбираме и оценяваме, че тези хора поеха отбора в изключително тежък момент, но ЦСКА има нужда от промяна."

Любопитното е, че за първи път от 2015 г. насам и ЦСКА, и "Левски" не се класираха за Европа. Тогава "Левски" завърши седми, а ЦСКА бе изваден във В група.

 През 1985 г. пък двата отбора пак останаха извън Европа. Те бяха наказани от Българската федерация по футбол (БФФ) заради боя помежду им на финала за Купата на България и извадени от класирането.