"В дните от следващата седмица всички политически сили са заявили, че имат мероприятия по родните си места и не могат да пътуват за заседание в петък, а и в деня за размисъл да има заседание, е доста грубо и неудачно."

Така Росица Кирова, зам.-шеф на НС от ГЕРБ, която изпълнява ролята на председател на парламента след отстраняването на Росен Желязков, обясни решението си да свика исканото от ПП-ДБ извънредно заседание точно в 15 часа в неделя и то на 2 юни, Деня на Ботев и на почит към загиналите за свободата на България. Така Кирова противопостави депутатските"мероприятия по родните места" на отбелязването на 2 юни. Предишното извънредно заседание по искане на ГЕРБ и ДПС беше насрочено много спешно в 19,30 часа (и то отново се провали по липса на кворум), в деня на вече свършило извънредно заседание за процента на увеличение на пенсиите, поискано от ПП-ДБ. 

"Тук, в тази зала, ако има хора, които се чувстват комфортно, има други, които имат мероприятия и леко се чувстват използвани за това, че трябва да направят нещо, съгласно правилника, от което няма никаква полза", продължи Кирова.

И днешното заседание с тема изслушване на служебния премиер Димитър Главчев около опита за промяна на българската позиция за Сребреница се провали поради липса на кворум като в зала бяха само представители на ПП-ДБ и ИТН. 

"Предизборна кампания е, трябва внимателно да подбираме темите, по които поправките в Конституцията ни дадоха право за свикване на Народното събрание по време на кампания", продължи зам.-председателката.

Скандалите ескалират от хора, които много говорят по една тема и нямат какво друго да кажат. В предизборната кампания е времето, в което политическите сили трябва да обявят програмите си за управление през следващите четири години. Всичко останало е фонов шум в момента, нищо не може да бъде променено, едно изслушване не може да промени всичко, което се случва в момента, разясни още тя възгледите си по темата.