"Накрая ми целуна ръцете и ми каза, че ми подарява живота."

Това разказа пред бТВ жената, която стана обект на брутално домашно насилие във Враца. Според нейната майка сега тя се страхува дори от "сянката си". 

Жената, която е на 45 г., стана жертва на агресия от втория си съпруг, с когото са разделени и който е с ограничителна заповед да я доближава.

„Часове наред беше… Зверско и нечовешко отношение. Не си спомням всичко. Припадала съм. Знам, че го молех да отвори прозореца и да ми даде вода. Риташе ме много силно и ме удряше с юмруци“, казва още потърпевшата.

Признава през сълзи, че през цялото време се е молела някой да я потърси и да я спаси, за да може да види семейството си.  

„Искам да призова всички жени, които по едни или друг начин са насилвани психически или физически, да не мълчат и да не се срамуват. Не трябва да ги е страх да подават сигнали. Не бива да прощават на насилниците – случи ли се веднъж, ще се случи отново“, казва още тя.

Както и Клуб Z многократно е писал, ноторно известно е, че това престъпление е съпътствано от огромна латентност, т.е. - жертвите не се оплакват. Или след като подадат жалба, после премислят и я оттеглят.

Сега пострадалата се възстановява в болница след спешна животоспасяваща операция. Тя все още говори трудно и не може да става от болничното си легло, предаде медията. Въпреки това разказа пред екипа на bTV, че след дългите часове на мъчение, насилникът е взел 200 лв. от портфейла ѝ и си е тръгнал.

Продължава и разследването на фрапиращия случай. Извършителят вече е с постоянна мярка „задържане под стража“. Той е криминално проявен и след нападението е опитал да се укрие.

„Извършителят на деянието е осъждан за управление на моторно превозно средство, без да притежава необходимата правоспособност. Осъждан е и за опит за палеж. Има също така висящо наказателно производство за грабеж“, обясни зам.-районен прокурор на Враца Емилиян Костов.