Черногорският премиер Милойко Спаич не се появи на среща с българския президент Румен Радев в Подгорица, съобщи черногорското издание "Виести". 

Водената от Радев делегация е напуснала сградата след четири минути чакане.

Официалното посещение на държавния глава вчера започна с тържествена церемония пред президентския дворец „Плави дворац“. Радев и съпругата му Десислава Радева бяха посрещнати от президента Яков Милатович.

"С посолството на България беше договорено срещата да се проведе в приемната в сградата на правителството от 17:00 ч., тъй като премиерът Милойко Спаич имаше голямо желание да се срещне с президента Радев, въпреки натоварения дневен ред.

По-ранната среща на премиера с голяма туристическа компания продължи три минути повече от предвиденото, а делегацията на президента на България Румен Радев напусна сградата на правителството след четири минути чакане", съобщават от черногорското правителство пред медията.

Срещата е трябвало да се проведе в същата приемна зала, където са проведени разговорите с представители на въпросната компания. Причината за забавянето е, че "помещението трябвало да се подготви за следващата среща".

Обърнахме се към прессекретариата на държавния глава, от където потвърдиха, че в действителност българската делегация е напуснала, с което разговор със Спаич не е имало. Попитахме и за конкретната причина.

"Напълно естествено е държавният глава да откаже среща, за която домакинът не е готов", отговориха от "Дондуков" 2.