19-годишният Адриян Антонов, който на 8 май миналата година предизвика тежката катастрофа на столичния бул. "Сливница", се призна за виновен по обвинението, че по непредпазливост е причинил смъртта на 24-годишната Анна-Мария Малчева и нейния годеник - 22-годишния Явор Стоянов.

Затова и Софийският градски съд се съгласи процесът да се гледа по съкратената процедура, което означава, че наказанието, което ще му бъде определено, ще бъде намалено с една трета, предаде БНР.

Това се случи на предстартовото разпоредително заседание, което бе днес.

Атмосферата в съда бе изключително тягостна, а  преди това имаше протести за законност от граждански организации срещу безумието на пътя.

Адвокатът му Димитър Марковски поиска делото по съкратената процедура да продължи на следващо заседание, тъй като иска да разпита двама свидетели, които да дадат информация за характеристични данни на клиента му. Според него това се налага, тъй като в обвинителния акт няма събрани такива данни. Съдът и страните по делото приеха искането.

Очаква се след разпита на свидетелите, ако няма други искания от страните, да започнат пледоариите по делото, информира БТА.