Окръжна прокуратура-Ловеч внесе в съда във Велико Търново обвинителен акт срещу Начо Пантелеев от Лясковец, който при катастрофа причини смъртта на футболният треньор Ферарио Спасов на 11 ноември м.г. на пътя София - Варна.

Ромският бос от Лясковец застига отзад автомобила на Спасов и го удари фатално.

Обвинението е за нарушаване на правилата за движение със скорост над допустимата. Това съобщи окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.

Петорна автотехническа експертиза е установила, че Начо Пантелеев се е движил със 165 м/ч или със 75 км/ч над допустимата скорост в момента на катастрофата.

Днес БНТ съобщава, че в рамките на една година, откакто притежава книжка, шофьорът, причинил катастрофата, има (явно успешо връчени и влезли в сила) 2 наказателни постановления и 10 електронни фиша.

По време на разследването обаче са установени и много други нарушения на Пантелеев и престъплението е квалифицирано от прокуратурата като особено тежък случай.

"Преценено е това, че в рамките на 6 месеца преди ПТП-то е допуснал 60 фрапиращи нарушения. Факт е, че всички те са със скорост над 100 км., в това число и в населени места.

Налице са 2 или 3 случая, при които въпросният водач се е движил със скорост от 248 и 268 километра. И то от в населено място", заяви днес Валентин Вълков, окръжен прокурор, цитиран от БНТ.

Има един ден, в който той има 11 констатирани нарушения с фрапиращи скорости - над 100 км/ч.

Както Клуб Z писа, оказа се, че въпреки всичко описано по-горе, след като помете футболния треньор, дори книжката на Начо Пантелеев не беше отнета заради недоглеждане на прокуратурата. После той отиде и си я предаде доброволно.

Засега той е с най-леката мярка "подписка". Тъй като има добро процесуално поведение и не е нарушавал мярката си, нарушителят едва ли ще влезе в ареста, стана ясно от брифинг на Окръжна прокуратура-Ловеч.