Хората на съпредседателя на ДПС Делян Пеевски в парламентарната група намаляха с един. Ердуан Мехмед е подал декларация в деловодството на Народното събрание за промяна във вота при гласуването на предложения за министър-председател Росен Желязков вчера. Това потвърдиха за БТА от пресцентъра на Народното събрание. Декларацията е подадена днес. 

С депозираната от него декларация, народният представител изрично е заявил, че вотът му следва да се счита като гласувал „против“ и моли за това да бъде уведомен техническия отдел на Народното събрание и да бъде отразена съответната промяна. За вот "против" призова почетният председател на партията Ахмед Доган.

Вчера парламентарната група на ДПС не гласува единно за излъчения от ГЕРБ -СДС за министър-председател Росен Желязков, въпреки декларираната подкрепа от трибуната. След отказа на депутата гласът му да се счита „за“, заявен в депозираната декларация, депутатите, подкрепили кандидатурата остават 29. Други 14 бяха – „против“, (вече 15 - б.р.) а един гласува с „въздържал се“.  Въздържалият се Джейхан Ибрямов обаче обяви късно снощи, че също декларира глас "против".

Така днес парламентарната група на ДПС взе решение да изключи Ибрямов, като преди това имаше решение на организацията в Търговище, че снема доверие от него. Освен него в предишните дни бяха изключени Рамадан Аталай и Айсел Руфад. Филиз Хюсменова пък подаде оставка. И за тримата имаше представени брожения на организациите от районите, които представляват. Мотивът бе слаби изборни резултати.