"ДПС ще бъде монолитно и ние с г-н Доган ще бъдем заедно".

Това каза днес съпредседателят на движението Делян Пеевски. Той заяви, че депутатите, които вчера не подкрепиха кабинета на Росен Желязков няма да бъдат изключени от парламентарнаа група.

Изключени щели да бъдат само онези, за които е поискано това от регионите. Засега това са Айсел Руфад. Рамадан Аталай и Джейхан Ибрямов. Филиз Хюсменова подаде оставка.

"Прибързана радост на проруските партии. ДПС ще бъде монолитно и с г-н Доган както двамата сме го правили ДПС ще върви напред и ще има все по-добри резултати. На никой няма да позволим да цепи, да интригантства. Моите различия са към определени хора, искам да се чуват регионите, който не харесват хората не искам да е депутат. Държа хората на ДПС да си избират своите представители", обясни Пеевски.

Той каза още, че другият съпредседател Джевдет Чакъров си има "точни функци, да си ги изпълнява, те са ясно профилирани".

"Всички в момента търсят конфликти. Разумът е с г-н Доган двамата да бъдем заедно. ДПС няма да се разцепи. Аз няма да позволя това на дребни итриганти, които в момента мътят и неговата глава, и моята глава", каза още Пеевски.

Той заяви, че движението ще вземе втория мандат, но ще го върне веднага, защото за този мандат няма подкрепа.

"Президентът да забърза процедурата, ще върнем мандата веднага. Третият мандат също ще е неуспешен. Вървим към избори. Огромна грешка", каза още Пеевски.