"Призоваваме г-н Николай Марков да освободи поста на председател на парламентарната ни група, както и г-жа Виктория Василева доброволно да се откаже от поста заместник-председател на Народното събрание."

Това се казва в официална позиция на Централния съвет на "Величие", публикувана днес на официалния сайт на партията. 

Освен това там се твърди, че партията "категорично се разграничава от действията и думите" на Марков и Василева, макар че липсва конкретизация за кои думи и действия се има предвид.

Има и призив останалите депутати от парламентарната група да се разграничат от тях и да си изберат нов председател, както и зам.-шеф на парламента на мястото на Виктория Василева.

Снощи в Разград т. нар. идеолог на партията Ивелин Михайлов поиска двамата да напуснат парламентарната група.

Ето и цялото съобщение:

Във връзка със създалата се сложна  политическа ситуация в парламентарната група на партия "Величие", Централният съвет на партията се събра на извънредно заседание и реши: 

Партия "Величие" категорично се разграничава от действията и думите на народните представители Николай Марков и Виктория Василева.

Призоваваме г-н Николай Марков да освободи поста на председател на парламентарната ни група, както и г-жа Виктория Василева доброволно да се откаже от поста заместник -председател на Народното събрание.

Призоваваме останалите народни представители в парламентарната ни група също да се разграничат и да излъчат нов председател и нов заместник председател на парламента от квотата на "Величие". 

От ръководството на ПП Величие