От тази сутрин сайтът dps.bg е с изцяло променена философия.

Изведнъж на него се появи апелът от вчера на "почетния председател д-р Ахмед Доган" (както очевидно е по вкуса на Доган да го наричат - б.р.).

Както и критично от сутринта интервю на Хасан Азис - един от хората, които бяха "изпаднали" по времето на Делян Пеевски.

Другото са неутрални новини - за помощта при градушки, или такива, свързани с Илхан Кючюк. Евродепутатът бе един от първите, който ясно и котегорично се позиционира откъм лагера "Росенец" в първите дни на разрива.

Интернет страницата на Движението доскоро ретранслираше изключително и само посланията и мислите на съпредседателя Пеевски - като го наричаше "председател" (което пък очевидно на него му се нрави).

Интересно стои въпросът със секцията "Председател на ДПС" на самия сайт. Показва се екран за грешка.

Младежкото ДПС във фейсбук обяви, че твърдо подкрепя Доган

Младежко ДПС също обяви подкрепата си за Ахмед Доган в разгорялата се с пълна сила война в Движението. Поне на страницата си във фейсбук

"Заставаме до почетния председател д-р Ахмед Доган и неговото решение за оставката на описаните в призива му лица."

Това се посочва в декларация на Младежкото ДПС, публикувана на страницата му във Фейсбук. 

"В защита на неговата воля сме готови за всякакви последващи действия", декларират още те. 

"Решението ни е ДПС без Пеевски", пишат още оттам. 

Дали обаче разделението сред съпредседатели е преодоляно? През февруари и начело на младежите на ДПС бяха избрани двама лидери - Танзер Юсеинов и Ибраим Зайденов.

Сега обаче първият е в лагера на Доган, а вторият – на Пеевски, потвърдиха вчера пред Клуб Z народни представители от формацията.

Любопитен момент е, че Танзер Юсеинов не е станал депутат за разлика от Ибраим Зайденов. Това привидно дава предимство на човека на Делян Пеевски. Зайденов бе трети в листата на ДПС в Благоевград. От там партията спечели точно три мандата.

33-годишният младежки съпредседател на ДПС дебютира като депутат в настоящия парламент. Ибраим Зайденов обаче не е сред изключените от групата депутати на Движението, т.е. поне засега няма данни, че има промени в позициите му.

Другият съпредседател Танзер Юсеинов пък изобщо не се е кандидатирал за Народното събрание (НС). Той е бил издигнат само за евродепутат – шести в листата. ДПС спечели три мандата за Европарламента, а Юсеинов не успя да се класира.

Младежкият съпредседател Юсеинов през последните дни е доста активен във фейсбук, като разпространява позиции на хора от лагера на Доган