Разцеплението на доганисти и пеевисти в ДПС е обхванало и младежката структура на партията, показа проучване на Клуб Z. Организацията преди няколко месеца си избра двама (съ)председатели. Това се случи за първи път - по подобие на същинското ръководство на ДПС.

През февруари, две седмици преди Националната конференция на ДПС, се проведе такава и на Младежката организация. Според предварителния сценарий за съпредседатели бяха избрани Танзер Юсеинов и Ибраим Зайденов.

Сега обаче първият е в лагера на Доган, а вторият – на Пеевски, потвърдиха пред Клуб Z народни представители от формацията.

Любопитен момент е, че Танзер Юсеинов не е станал депутат за разлика от Ибраим Зайденов. Това привидно дава предимство на човека на Делян Пеевски. Зайденов бе трети в листата на ДПС в Благоевград. От там партията спечели точно три мандата.

33-годишният младежки съпредседател на ДПС дебютира като депутат в настоящия парламент. И остана в лагера на Делян Пеевски, поне засега. Това се вижда и от активността му във фейсбук.

Другият съпредседател Танзер Юсеинов пък изобщо не се е кандидатирал за Народното събрание (НС). Той е бил издигнат само за евродепутат – шести в листата. ДПС спечели три мандата за Европарламента, а Юсеинов не успя да се класира.

Младежкият съпредседател през последните дни е доста активен във фейсбук, като разпространява позиции на хора от лагера на Доган. Вчера пусна и снимка на депутатите около втория (съ)председател на ДПС Джевдет Чакъров, които засега са 17 (заедно с изключените от парламентарната група) и се събраха на друго място, като бойкотираха заседание на парламентарната група в НС.

Впрочем, Танзер Юсеинов е бил доста отдаден в разпространяването на позиции на Делян Пеевски във фейсбук до 30 юни. Но все пак конфликтът в партията се разрази с пълна сила след това.

Какво се случва надолу по веригата на Младежото ДПС, засега не е ясно. Със сигурност обаче на върха двамата (съ)председатели са от двете страни на барикадата.