ДПС на Доган е склонно да подкрепи правителство на "Продължаваме промяната - Демократична България" с втория мандат. Това каза пред БНТ съпредседателят на движението Джевдет Чакъров. И поясни, че тази възможност се е обсъждала още на срещата в "Росенец" преди няколко дни.

"Не изключвам да надделее разумът със системните партии с евроатлантическа ориентация", каза Чакъров.

Той поясни, че все пак трябва да се види програмата и визията на бъдещото правителство.

Депутатите, които вече са извън ДПС - изключени или напуснали - са над 20 и според Чакъров те ще се увеличават в следващите дни.

По време на разговора той нарочно избягваше да назовава другия съпредседател.

"- Делян Пеевски ли визирате?

- Явно".

Помолен да коментира дали репликата "мутренски подходи за заплашване на семействата ни, за отнемане бизнеса на хората с Прокуратурата и полицейските служби" се отнася до Пеевски той отговори:

"Всичко е ясно посочено в обръщението на почетния председател".

Репликата е от обръщението на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, с което той вчера поиска оставката на Пеевски.

Чакъров за пореден път обясни, че конфликтът е за начина, по който функционира партията.

"Има проблем във функционирането на партията ни. Нарушени са демократичните принципи на управление. Използва се думата преврат. Това е един оздравителен процес в нашата политическа сила", обясни Чакъров.

Запитан защо той и неговите съмишленици говорят за колективни органи, но не ходят на заседание на парламентарната група той обясни, че "става въпрос за еднолично и авторитарно управление".

"Без да се знае дневният ред. Аз не съм участвал в процеса на вземане на решения, на насрочване на заседания. Има напрежение, то се натрупва", каза Чакъров.

И изтъкна, че досега няма случай председател на партия, какъвто е той (съпреседатели с равни права, заедно с Пеевски - б.р.) да бъде изключен от собствената си парламентарна група.