Седмица след организираната от Ахмед Доган среща с представители на ДПС в Росенец, на която не бяха поканени съпредседателят на партията Делян Пеевски и негови приближени, резиденцията на почетния председател отново отваря врати.

Този път обаче посетителят е само един - другият формален съпредседател на Движението Джевдет Чакъров. Пред Нова телевизия той обясни, че ще бъдат обсъждани "текущи въпроси".

"Това е предвидено за днес. Програмата, доколкото знам, не предвижда среща с други колеги в рамките на днешния или утрешния ден", допълни той.

Що се отнася до бъдещето на ДПС - Чакъров отново подчерта, че колективните органи ще заседават и ще вземат съответните решения.

"Предполагам, че това ще се случи с участието на г-н Доган. Благодарим на структурите и на обществото за подкрепата, много е важно всички партии да функционират с демократични принципи. ДПС има всички предпоставки и съпротивителни сили това да се случи. Когато се реши датата на заседанието на Централния съвет, ще бъдете уведомени", заяви още съпредседателят.

В устава на Движението е записано, че почетният председател може да свика Централния съвет. Той заседава с мнозинство от 2/3 и е колективният орган, който може да изключи всеки член на ДПС, нарушил правилника на формацията.