„Това, което те правят, се опитват да го приписват.“

Това заяви Делян Пеевски по повод обвиненията от хората около Ахмед Доган, че използва мутренски подходи.

Председателят на парламентарната група на ДПС говори пред ресорните репортери след изключването на 17 депутати от групата.

„На тяхната съвест е това, което в момента се случва – тормозът над всички“, каза още Пеевски по адрес на своите противници в партията.

Според него е несериозно Джевдет Чакъров, „който звъни и натиска всички, и заплашва“, да се оплаква от заплахи срещу хората от лагера на Доган.

„Моят прочит е, че определени хора искат да разрушат ДПС. Според мен това, което го прочетох – направо не мога да повярвам, че го прави почетният председател.

Аз винаги съм бил за обединение. И днес съм за обединение. Който дели партията, си е за негова сметка“, каза Делян Пеевски по повод снощното обръщение на Доган към депесарите. С него почетният председател поиска оставките на Пеевски и на няколко човека от най-близкото му обкръжение от ръководните им позиции в партията и в парламентарната група. 

След въпрос готов ли е да влезе във война с Ахмед Доган, Пеевски каза:

„Аз с никой не водя войни. Аз искам да работим за хората и нещата да се получават. Други хора в момента водят войни. Аз война не водя.“

На питане – деребей ли е Доган, Пеевски отговори:

„Вижте, ако обичате, попитайте го него какъв е. Това са си въпроси към него. Аз ви казах. Това, което се случва в момента, не способства (?!) никой. ДПС трябваше да бъде обединено. Ние не го цепим с колегите...“

А след въпрос защо са изключили днес още 17 депутати, Пеевски заяви:

„Вижте, тези колеги на практика се самоизключиха. Те направиха фракция ДПС-17. Колегите са ги изключили.“

След питане на репортер на Клуб Z – по-силен ли е от Доган, Пеевски каза:

"Няма място за по-силен и по-слаб. Всичко, което се случва, не е в полза на хората.“

Ако се събере ръководството на ДПС, свикано от почетния председател, Пеевски ще отиде ли? Последният заяви:

„Вижте, едно ще кажа: ново начало... Ще ме разберете...“

Пеевски не отговори - прокуратурата трябва ли да се намеси и как може новото начало в ДПС да е санкционирано по „Магнитски“ и си тръгна.

Гледайте тук: