Представители на Младежкото ДПС се срещат с Ахмед Доган в „Росенец“. Пълен автобус с членове на младежката организация пристигна в резиденцията на почетния председател. Преди това те проведоха заседание в Бургас и изразиха своята подкрепа към Доган, съобщи bTV.

„Разговаряхме за целостта на партията под лидерството, разбира се, на единствения лидер на ДПС почетният председател д-р Ахмед Доган. В младежката организация никога не е имало две теми. За нас лидерът на партията е д-р Ахмед Доган, никога не е имало съмнения каква позиция да заемаме, защото такава тема не съществува в младежката организация“, заяви съпредседателят на младежкото ДПС Ибраим Зайденов.

Той определи сбирката като продуктивна и каза, че това е регулярна среща на младежката организация с всички областни председатели и с централния оперативен съвет на младежите.

Попитан за напрежението в партията съпредседателят на младежкото ДПС отговори: „Д-р Ахмед Доган каза как ще се решат проблемите в партията с неговото обръщение, той посочи стъпките“.

Съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров също присъства на заседанието. На въпрос кога партията ще свика Централен съвет Чакъров отговори:

„И вчера казахме – когато имаме решение, ще бъдете уведомени веднага за Централния съвет. На този етап обсъждаме“.

По-рано стана ясно, че младежкото ДПС се е събрало, за да вземе решение дали да подкрепи искането на Ахмед Доган за оставката на Делян Пеевски и още петима депутати от партията.

***

По-късно от пресцентъра на фракцията до Доган изпратиха съобщение до медиите. 

Според него домакини на форума на младежите са били и двамата председатели на Младежко ДПС - Ибраим Зайденов и Танзер Юсеинов. 

Всички бяха категорични, че изходът е „ДПС без Пеевски“ и се обявиха против насаждането на етническо напрежение от групировката на Пеевски. Според тях това е жалък опит за създаване на раздори и изкривяване на ситуацията. Младежите препотвърдиха безусловната си подкрепа за автентичното ДПС начело с лидера д-р Ахмед Доган.

„Добре че има такива моменти, за да разберем с какви хора сме заобиколени. Да не позволяваме Младежко ДПС да бъде инструмент в нечии ръце“, заявиха младежите.

Взимайки думата, един от областните председатели на Младежко ДПС припомни, че на конференцията на ДПС, в началото на годината, са били раздадени раници на всички участници, на които никъде не е било изобразено логото на ДПС, а единствено надписът „Ново начало-заедно с хората“ и зададе реторичния въпрос дали това не е била ясна заявка за нова партия още тогава, посочват от пресцентъра на ДПС-Доган.

Младежите призоваха своите колеги от цялата страна да спрат да си затварят очите и да се освободят от страха.

На срещата присъстваха председателят на ДПС доц. д-р Джевдет Чакъров, евродепутатът Илхан Кючюк, народните представители Джейхан Ибрямов, Севим Али, Валентин Тончев, Фатме Рамадан, Ализан Яхова, Левент Мемиш, Мюмюн Мюмюн и Ахмед Вранчев, Ешереф Ешереф и Юсеин Вейселов, се посочва още в прессъобщението.