Двама "случайни" минувачи пред централата на ДПС, "случайно" решават да скъсат плакатите "ДПС без Пеевски", с които сградата на бул. Александър Стамболийски в София бе облепена миналата седмица от хората на Ахмед Доган.

Това се вижда от видео от охранителна камера, разпространено в групата "Аз подкрепям Ахмед Доган" от администраторката й Евлан Атилла.

"Приятели, споделям едно видео с още един вандалски акт. Това е Централата на ДПС в София, която в петък беше отключена за всички депесари и вие бяхте свидетели какво видяхме - разруха, изтърбушен кабинетът на почетния председател и бяха залепени протестни плакати в петък по прозорците на партерния етаж.

Вандалският акт  е извършен от двама платени младежи в събота 13.52 ч. Сами виждате господата от "Новото начало" с какво още се занимават. Кой е дал парите и заповед за този акт !?!", пише Атилла.

Както е известно, в петък депесари се събраха на среща в столичен хотел, водени от (съ)председателя Джевдет Чакъров. Те затвърдиха искането на почетния председател за оттегляне на Делян Пеевски - другият формален лидер на партията, обявил някакво "Ново начало", но несмеещ да го превърне в партия.

Хората около Доган щурмуваха централата на Движението, която е в ремонт от началото на годината, отключиха я и на финала я облепиха с плакати срещу Пеевски.

Поискаха и свикване на Централния съвет за изключването му от партията.