"Искам да знам Христо Иванов - Шехерезадата колко срещи има с шефа на съда и с главния прокурор - този път не на мазно кафе, а на уиски и фъстъчки."

Това каза в парламента съпредседателят на ДПС Делян Певски.

Според него прокуратурата потулва "делата на цялата коалиция ПП-ДБ, на техния баща Радев". Пеевски не отговори на журналистически въпроси за кой съд става въпрос - и кой главен прокурор.

"Проучете колко дела има или проверки, на теми, които сте изнасяли в медиите. Не се работи. Вие да сте чули нещо да се случва за "Лукойл", по натиска над министър Йоловски от Кирил Петков и Божидар Божанов - новото лидерче, което се опитват да ребрандират на тази партийка? Пълен чадър над тези хора", каза Пеевски. 

Малко преди това от ДПС съобщиха, че Пеевски е изпратил до МВР, прокуратурата и Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) доклада за дейността на Временната комисия от 49-ото Народно събрание за разследване на корупционните практики в Агенция „Митници“ и евентуалната роля на бившия финансов министър Асен Василев в тях.

В доклада подробно е описано какво са казали изслушаните в комисията. Това са вътрешният министър Калин Стоянов, председателят на ДАНС Пламен Тончев, Асен Василев, Бойко Рашков и много други, както и отговорите на различни институции.

"Става дума за тирове с контрабандни цигари, часовника на Живко Коцев, подарен му от Стефан Димитров, посещенията на младежа и баща му в МВР и Министерството на финансите, факти от митниците", припомнят от ДПС.

Случаят е свързан с разкрития за корупционни практики в Агенция “Митници”, известен с участието на висши държавни служители, политици и контрабандисти.

Според Пеевски, прокуратурата, МВР и ДАНС трябва да бъдат запознати с изводите в доклада, като предприемат действия по компетентност, за да излезе цялата истина наяве.

"Нито един корупционен скандал не трябва да остане неразкрит, за да се възстанови доверието на българските граждани в институциите и държавата.  Българските граждани трябва да знаят, кой политически елит открадна техните пари. Защото това са парите, които трябваше да са в бюджета и да бъдат за хората. Затова е необходимо институциите да работят и да не се прикрива истината," казва Пеевски, цитиран от пресцентъра на партията.

По случая, след акцията в агенция "Митници", са обвинени Марин Димитров, синът му Стефан, бившата директорка на Агенция "Митници“ Петя Банкова и бившият главен секретар на МВР Живко Коцев.