След като вчера от ДПС-Доган се усъмниха, че служебният премиер Димитър Главчев и кабинетът са в зависимост от Делян Пеевски и вземат решения под негово давление заради внезапни смени на областни и зам.-областни управители, обявили подкрепата си за почетния председател на движението, днес оттам излязоха с нова позиция и серия от въпроси. Този път депутатите на Доган заявяват, че са подложени на "безпрецедентен натиск".

"Получихме информация за среща между представители на КПКОНПИ, НАП и министъра на финансите, с притеснителното участие на трето лице. На тази среща е наредено да се започнат масирани проверки на народни представители от ДПС без Пеевски и група", обявиха оттам.

Джевдет Чакъров, съпредседател на ДПС, но изключен от ПГ на Движението, посочи, че Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество е започнала масирани проверки на народни представители от ДПС без Пеевски. Той попита министъра на финансите имало ли е среща между антикорупционната комисия, Министерството на финансите и Националната агенция за приходите.

И още: 

Имало ли е външен човек по време на срещата?

Какви са предпоставките наложили извършването на тези проверки?

Каква е причината точно сега да се разпоредят тези проверки?

Ето и цялата позиция

Декларация на ДПС относно безпрецедентен натиск върху народни представители от ДПС без Пеевски и група.

Уважаеми колеги,

След вчерашните уволнения на Областните управители днес отново ставаме свидетели на поредна злоупотреба с власт, изразяваща се в безпрецедентен натиск върху народни представители от ДПС без Пеевски и група.

Получихме информация за среща между представители на КПКОНПИ, НАП и Министъра на финансите, с притеснителното участие на трето лице. На тази среща е наредено да се започнат масирани проверки на народни представители от ДПС без Пеевски и група.

Във връзка с това отправяме запитване към Министъра на финансите и :

Имало ли е среща между КПКОНПИ – Министерството на финансите – НАП и ако е имало, КОЙ е инициатора на тази среща и под каква причина ?

Имало ли е външен човек по време на срещата ?

Какви са предпоставките наложили извършването на тези проверки ?

Каква е причината точно сега да се разпоредят тези проверки ?

Кое налага данъчните служби да сложат точно тези около 25 души на скрининг ?

Инспирирани ли са тези проверки от конкретни политически лица ?

Уважаеми колеги,

Днес ние вместо да се борим за справедливост и прозрачност в една демократична и правова европейска държава, сме свидетели на целенасочени и систематични компроматни атаки, които имат за цел да ни дискредитират и да подкопаят доверието в ДПС и Почетния председател д-р Ахмед Доган .

Действията на които сме подложени нарушават основните принципи на правовата държава и устоите на свободата. Вместо да се занимават с истинските проблеми на корупцията, споменатите институции са превърнати в политическа бухалка за разправа и репресии.

Призоваваме българската общественост, дипломатическия корпус в България, медиите, гражданското общество и институциите да не остават безучастни към тази безпрецедентна злоупотреба. Ние ще продължим да се борим за правата на българските граждани.

Днешните действия ни дават увереност в правотата на нашата борба за ДПС без Пеевски, която вече надхвърля границите на партийния спор.