Сагата с контрола върху сайта на ДПС – dps.bg, продължава. След настъпилия конфликт в началото на месеца и разделянето на партията на две фракции – около (съ)председателя Делян Пеевски и около почетния председател Ахмед Доган, електронната страница постоянно променя съдържанието си.

Хората около Доган в един момент успяха да овладеят сайта и заличиха всички публикации, свързани с Пеевски. За сметка на това бяха качени словата на почетния председател.

Впоследствие обаче настъпи друг обрат и корпулентният лидер на „новото начало“ отново грейна на dps.bg.

Сагата с контрола върху сайта обаче продължи. Фракцията на Доган в един момент пак пое управлението на страницата. От нея бяха заличени всички публикации. Бе качено само последното обръщение на Ахмед Доган към депесарите, с което иска оставките на Делян Пеевски и на няколко човека от неговото обкръжение.

Сега обаче фракцията на Пеевски отново е преобърнала всичко наопаки. Корпулентният политик доминира за пореден път. Все пак е оставено и едно обръщение на Ахмед Доган, но то е старо - от 3 януари т.г., и не нарушава комфорта на (съ)председателя.

ДПС на Делян Пеевски обаче си е направило и алтернативен сайт на ДПС – dpsbg.eu. Там той е единствен господар и ротация в контрола на пропагандата няма.

За сметка на това фракцията около Ахмед Доган завладя устойчиво фейсбук страницата „ДПС Пресцентър“.