След като, както Клуб Z пръв писа, сутринта стана ясно, че кръгът около Ахмед Доган си е върнал контрола върху официалния сайт на ДПС - dps.bg, фракцията около Делян Пеевски реагира светкавично.

Оказа се, че в рамките на деня е създадена нова алтернативна интернет страница на ДПС - dpsbg.eu.

Докато на първия сайт са поизтрити изявите на Делян Пеевски и вече се публикуват единствено позициите на Доган и неговите хора, на втория е обратното – там пък лидерът е един, наричат го "председателя" и това е Пеевски.

Двете фракции са и с отделни пресцентрове.

Делян Пеевски все още владее старата пресслужба на ДПС, поне ако съдим от последните съобщения до медиите.

Хората на Доган пък вече имат друг имейл, откъдето разпращат своите позиции.

Любопитно е, че Велислава Кръстева, която е известна и като „пиарката на Доган“ покрай скандала с Народния театър, засега остава при Делян Пеевски. Тя придружаваше председателя на парламентарната група на ДПС по време на брифинга му в Народното събрание днес по обяд.

Към края на днешното заседание на парламента силите там са почти поравно. Делян Пеевски разполага с 25 депутати, а Ахмед Доган – с 22.

Очаква се развитие в рамките на партията идните дни. Засега изглежда, че там предимството е на Доган. Очакват се сбирки на оперативните ръководни органи на ДПС, които да решат спора кой е по-голям и накъде ще тръгне формацията.

***

По-късно днес стана ясно, че Пеевски вероятно си е върнал контрола върху основния сайт на партията, защото той върна стария си вид.