Нова тежка катастрофа между два автомобила е станала на АМ "Тракия". Инцидентът на изхода на Бургас в посока София - има жертва, съобщават от полицията.

Причината е застигане и блъскане на автомобил от микробус поради неспазване на дистанция. От кадрите на БНТ се вижда, че бусът е застигнал и ударил зверски малък "Опел Корса" с бургаска регистрация. Починала намясто е жената на задната седалка на лекия автомобил. Според Нова тв тя е на 62 г. - съпруга на 68-годишния водач на "корсата".

Сигналът е получен в 11:09 ч. на 341 км посока София. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни, допълват от ОДМВР. 

Магистралата ще бъде затворена за движение в участъка Ветрен - Карнобат, съобщиха от полицията. Образувало се е километрично задръстване. Колите се отбиват през обходен маршрут - стария път през Айтос.

Вчера стана ужасяваща катастрофа, пак на "Тракия", сравително наблизо - край разклона за Карнобат. Всички оцелели, които са се возили в колата, катастрофирала вчера, са с опасност за живота. При инцидента загина 19-годишна жена.

Както Клуб Z писа, при светло и хубаво време вчера млад водач застигна циментовоз, каращ правомерно в средната лента, удари се отзад в него, след което излетя и се приземи върху разделителната мантинела. В отсрещното платно бе изхвърчала скоростната кутия и двигателят на аудито с бургаска регистрация.

21-годишният водач на лекия автомобил е настанен за лечение с фрактура на прешлените в отделение "Неврохирургия“ на УМБАЛ - Бургас. Негова 43-годишна спътничка от Стара Загора е настанена за лечение в отделение "Реанимация“ към УМБАЛ - Бургас с политравма. 13-годишно момиче пък е настанено в същото отделение с травма на главата, съобщава днес Нова тв.

Пробите за алкохол и наркотици и на двамата шофьори, участвали в сблъсъка, са отрицателни.

Друг водач се удари тежко преди дни - пак на "Тракия", и пак в камион, движещ се пред него.