"Има един много ясен тест - кой ще бъде МВР министърът. Ако г-н Калин Стоянов или Атанас Илков или Стоян Темелакиев, тези три лица останат като МВР министри, за мен ще означава, че Делян Пеевски е назначавал министрите в този кабинет. Ако е някой друг - тогава има шанс."

Така съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков коментира назначаването на Горица Грънчарова-Кожарева за служебен министър-председател.

Както е известно, Калин Стоянов е служебен министър, обвиняван от ПП-ДБ в протектиране на Делян Пеевски в купуването на гласове.

Стоян Темелакиев в момента е негов заместник. Бе такъв и когато Стоянов бе редовен министър в правителството "Денков", но премиерът го освободи след бруталните сцени на полицейско насилие на протеста срещу Българския футболен съюз м.г., по време на който се оказа, че министърът е на кино прожекция. Премиерът не може да уволнява министри, а само заместници, а към онзи момент и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, и този на ДПС Пеевски горещо се застъпиха за Калин Стоянов.

Атанас Илков пък е неизменният директор на Главна дирекция "Национална полиция". В списъка "Петков" е, защото по неофициална информация от ГЕРБ са го предлагали за МВР министър при съставянето на кабинета с ПП-ДБ.

"Това, което за мен е много важно, дали Горица Грънчарова-Кожарева ще работи за честни избори и за България, или ще изпълнява нечии поръчки", заяви още Петков.