Още един служебен министър от кабинета "Главчев" запазва поста си. Става въпрос за министъра на земеделието Георги Тахов.

"Получих покана и за мен ще бъде удоволствие да продължа да работя", заяви Тахов пред журналисти в Министерския съвет в отговор на въпрос дали с него е разговаряно за оставане в следващото служебно правителство, за чието съставяне Горица Грънчарова-Кожарева получи мандат. "Разговорът беше доста конструктивен. Госпожа Грънчарова е с доста силен експертен профил", цитира БТА Тахов.

Фигурата му е любопитна с това, че по време на преговорите за ротацията между Денков и Габриел, той бе предлаган от ГЕРБ за министър. От "Продължаваме промяната-Демократична България" обаче държаха на титуляра си Кирил Вътев и неофициално споделяха опасения, че Тахов е човек на ДПС. Тази подробност остана в сферата на неофициалната информация от водените разговори.

Показателно обаче е, че при съставянето на собствения си кабинет Главчев първоначално назначи Вътев. Много скоро след това обаче го смени с Тахов.

Към момента постовете си почти сигурно ще запазят министрите на финансите, културата, образованието, здравеопазването. Служебен министър на външните работи за втори път ще е и дипломатът Иван Кондов.