Румен Гайтански - Вълка се е предал доброволно, съобщиха електронни медии. 

Той вече е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор, допълват за БТА от държавното обвинение.

Гайтански се е явил доброволно в присъствието на адвокат, като според БНТ - това е станало в сградата на антикорупционната комисия, която е и водеща в атаката срещу него.

Най-забавното е, че по думите на адвоката на Гайтански - Константин Симеонов пред Нова тв - клиентът му се е явил доброволно вчера в Комисията за противодействие на корупцията. Той отишъл в 14.30 ч. заедно с друг адвокат. Оттам обаче ги върнали и пренасрочили призоваването на Гайтански за днес в 15 ч., когато бизнесменът се явил отново доброволно с адвокат.

От държавното обвинение добавиха, че с оглед предстоящата мярка за неотклонение на Гайтански повече информация на този етап няма да бъде предоставяна.

Предстои на бизнесмена да му бъде повдигнато обвинение за длъжностно присвояване.

След "подготовка" със съобщение на Комисията за противодействие на корупцията миналата седмица, в сряда бе проведена акция в имоти, свързани с Гайтански и бившия директор на Българската банка за развитие (ББР) Стоян Мавродиев.

Официално причината е досъдебно производство за незаконно усвояване на кредит от ББР за около 150 млн. лв. По случая досега беше задържан единстено адвокат на фирмата, усвоила кредита - Иван Георгиев. Днес той беше освободен срещу гаранция от 50 000 лв.

Самият Гайтански, чиито бизнес стартира със сметосъбирането на София през 1990-те, е сочен за един от най-приближените хора до Ахмед Доган.