Около половин час, след като президентът Румен Радев отказа да подпише указа за служебно правителство на Горица Грънчарова-Кожарева заради нейния отказ да смени спорния министър на вътрешните работи Калин Стоянов, пред "Дондуков" 2 започнаха да се струпват полицейски коли. Спонтанно, подразбира се. Това обясни посоченият за говорител служител на реда Божидар Колев пред тв камерите. Дошли пред президентската институция по време на обедната си почивка (която очевидно е фиксирана за 12 часа на обяд, практика, която дори и в спокойни административни служби отсъства-бел. ред.).

Част от присъстващите бяха с плакати с призив „Оставете министъра да си върши работата“ (подобни плакати имаше и на събиранията преди дни).

По-късно на протеста в подкрепа на Калин Стоянов пристигна и самият той, за да обяви, че няма да си подава оставката, "особено в този момент" (въпреки че искания той да напусне поста си има от месеци-бел. ред.). Министърът беше придружен от номинираната за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева, която се оплака от натиск.

"Спонтанно" миналата седмица полицаи се събираха 2 пъти, за да искат от Горица Кожарева, която бе посочена за служебен премиер да остави Стоянов. 




През ноември м.г. пък полицаите се събраха пред НС, когато ПП-ДБ искаше да смени Калин Стоянов заради ексцесиите по време на протестите срещу БФС.

Кордон от полицаи пазеше номинираната за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева на влизане и на излизане от президентството днес, съобщи по-рано БНТ.

Досега не е имало подобна практика при конституционната процедура с мандатите. Полицаите бяха бяха своеобразна преграда между журналистите и Грънчарова. И при влизането си, и при излизането си и.д. председателят на Сметната палата беше с кола, паркирана точно пред входа на президентството.

Това още повече възпрепятства задаването на въпроси от страна на медиите.