"Продължаваме промяната - Демократична България" вече има проект на споразумение. Според това споразумение подредбата на листите ще става по обективни критерии - принос в парламентарната група, борба за локални каузи, принос за партия, работа по законопроекти.

Според този проект на споразумение се създава коалиционен съвет от 8 човека и двама официални говорители. а всяка партия ще има право да отстоява своя политика, дори ако тя не се подкрепя от цялата коалиция.

Това каза пред бТВ Лена Бориславова от "Продължаваме промяната".

"Изключително важно е нашата общност да остане единна. Много добре помним какво се случи през 2017 г. Дълбоко вярвам, че "Демократична Бългрия", които са били част от този процес, са си научили този урок", каза още Бориславова.

През 2017 г. "Да, България" и ДСБ се явиха по отделно на изборите, като и двете партии не влязоха в парламента.

Бориславова поясни, че проектът на споразумение е готов от две седмици и е одобрен от преговорния екип, в който са влизали представители на всички партии в коалицията. Сега трябеа партийното ръководство на "Да, България" да го одобри.

Бориславова изтъкна, че преференциалното гласуване е вписано в закона и "Продължаваме промяната" няма как да го премахне.

"Като Борисов не можем да правим, това е безпринципна позиция. Който може да се пребори с преференци - това е по закон, няма как да го ограничаваме", каза Бориславова.

Тя отново повтори идеята за премиер, който е непартиен, юрист или икономист.

"Лесни решения няма след 7 изборни кампании", изтъкна Бориславова.

По повод събитията в ДПС тя заяви:

"Доган отпи от собствената си отрва - завладени институции, които се ползват за политически поръчки".