Вече ви разказахме, че някои от най-любимите имена на родната рок сцена се сабират в рамките на първото издание на Above The Rock Fest от 13 до 15 септември 2024 г., над гара и село Бов в Еко ферма и комплекс „ЧемерникЪ“.

Във „фаталния“ петък, 13-и, ще разкъсат небето от хитове "Уикеда". Безспорно Ерол и компания ще ни припомнят как се консумира „Уиски с фъстъци“, кой, колко и защо обича „Мариана“, дали само „... ние двамата с Боби пием кафе“ или ще присъстват и други кибици и свидетели…

Бандата дори записа видео за събитието:

В събота, 14-и, на Кръстовден, на едно място, на една сцена, в тази последователност ще гледаме Doctor`s Gogo Band, Elinor, Обратен Ефект и Svetlio & The Legends…

Тези банди няма какво да ни ги хвалят.

Обаче! Част от интригата е, че форумът обещава поле за изява на млади таланти

Истинските меломани ще чуят авторски изпълнения на групата Rejected Mono, чиято стилова ориентация върви в диапазона от баладичен рок, през малко реге, пънк, до хард-рок с леки алтернативни закачки. Момчетата, които са заедно вече две години, подкрепят завършилата НАТФИЗ украинка и бард Анна Верховска, като изпълняват нейни песни с техни аранжименти. Русокосата чаровница Анна също ще можем да видим на поляната на „ЧемерникЪ“ над гара и село Бов на 15 септември.

Няма да ни липсва и акустичната неделна нотна линия сред девствената красота на Искърското дефиле. Невероятните „местни“ (всъщност – света обиколили, но все при скалите се връщали…), очарователни симпатяги от "Своге Акустик" ще „ни довършат“.

А ето и най-младиге музикални сюрпризи от организаторите на феста:

Надарени млади таланти събира новата и засега правеща кавъри банда „МаринЪ“ - членовете са от 15 до 19-годишна възраст.

„Пеещата котва“ в музикалното пристанище на групата се нарича Марина Ганчева и учи испански и хуманитарни науки в 127-о СУ „Иван Н. Денкоглу“. На баса е Константин-Кирил Йорданов – Косьо. Само броени дни преди нашия фестивал 19-годишният Косьо ще прекрачи прага на Музикалната Академия „Панчо Владигеров“ с профил „Поп и джаз бас китара“.

Трима ученици от столичното 21-во СУ „Христо Ботев“ ще видим също в бандата - ритъм китариста Андрей Георгиев, Борислав Стоичин, който ще ни държи будни с барабаните си и на соло-китарата е Филип Велков – Фицата.

На хоризонта над скалите на Бов в заключителния 15.IX., неделя, ще се извиси "Сврака", чийто стил на свирене е определен от самите членове на групата като ню уейв пост-пънк.

Членове ли казахме... По-якото е, че бандата е изцяло дамска и разперва крилете си в столичния музикален ъндърграунд вече повече от година. Вдъхновение за името ,,Сврака” на софийските ученички идва от бабата на басистката.

Дебютът на младите дами миналата пролет се оказва неслучаен и много важен за тях. Те се събират, за да подгреят феновете на не кого да е, а на прощъпулника на ню уейв културата у нас „Нова генерация“ - на трибюта на Димитър Воев.

Момичето с клавирните акорди сред свраките Лиа Ивайлова (18 г.) е „генетично обременена“ с качествена музика – дъщеря е на сегашния басист на любимата рок група „Тангра“ Валери Григоров – Рио.

На барабанния сет забива 16-годишната Анастасия Боянова, ученичка в Американския колеж в София с хуманитарни науки. 

Арт-течението явно „е попарило“ и другата 16-годишна ученичка от Американския колеж Моника Пантелеева, която опъва здраво струните на китарата в „Сврака“.

„Казвам се Марта Илиева и съм басистката на група „Сврака“. Занимавам се с музика от малка - пея, свиря на пиано и уча контрабас в Националното Музикалното Училище „Любомир Пипков“, споделя 16-годишната ученичка от София.

Успех, момичета! Мечтайте, летете и дерзайте, мили Свраки, пожелават организаторите