"Ей до ей тука ми дойдоха, да ви кажа честно, въобще не ме интересуват техните драми!"

С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира вчерашната порция публично противопоставяне по оста Радев-Пеевски, при което президентът даде да се разбере, че Борисов се снишава и не смее да се позиционира по този "фундаментален проблем" - разбирай Пеевски. Факт, откакто санкционираният по "Магнитски" (съ)председател на ДПС поде война за изземване на партията от почетния председател Ахмед Доган, Борисов избягва заемането на позиция - това си било проблем на Движението.

"Това е голямата българска тема и очаквам всички институции, служби, прокуратура, Народно събрание, партии ясно да се позиционират по този фундаментален за бъдещето ни проблем и да предприемат адекватни действия", призова вчера президентът. - "Виждаме, че в момента партии, партийни лидери са се съсредоточили да представят отново красиви програми и проекти. Да, те са важни, те са необходими, но същите тези партии и лидери са се снишили и не смеят да се позиционират по този фундаментален обществен проблем. Защото ако не го направят, всички тези красиви програми и проекти са обречени на провал", допълни.

Така днес, от Пловдив, където Борисов прави предизборна кампания да показва успехите си, бе принуден от журналистите да коментира политиката.

"Аз с ДПС не съм работил, не съм правил коалиция. Подпомагали сме се, когато сме имали нужда, били са отговорни по време на "сглобката" и толкова", започна Борисов. "Всеки да се стегне, да си изкара добър резултат, да се вдигне избирателната активност да можем да направим правителство. Ние ако отсега започнем анти, анти, как ще направим правителство?", заяви.

"И това, което вчера се е случило, е ново разделение. С кого ще направим правителство. ПП-ДБ казаха, че около "Възраждане" трябва санитарен кордон, сиреч - не могат с тях, не могат и с ДПС. Не могат и с нас. Или могат...? Същото важи и за ГЕРБ. Ако изключим отсега няколко партии, ми то няма смисъл от избори. Напротив, точно обратното трябва да бъде", заяви Борисов, който сам изключи преди дни "Възраждане" като възможен партньор, а днес и лидерът на СДС, който е под крилото на ГЕРБ - Румен Христов, добави и БСП.

"Нека се карат кой с който иска, тези, които искат да градят - това за мен е важното. Аз съм минал през тези времена разделни, когато всички са били били против нас, всички са били с нас. Но историята показва, че ГЕРБ може да работи и с патриотични формации, и с Реформаторски блок - с тях съм бил в коалиция. Всичко останало е работа на партийните лидери как ще си проведат кампанията. Защото така са избрали, считат се за съизмерими Радев и Пеевски и държат общественото мнение в тях си. Никой от тях не казва как ще управлява, с кой ще управлява. С 30, 20 депутати управлява ли се - нито единият, нито другият. Ако има нещо, което знаят един за друг, да си го кажат. Ей до ей тука ми дойдоха, да ви кажа честно, въобще не ме интересуват техните драми. Имаме ГЕРБ, който е готов да управлява", посочи в заключение Борисов, като не се разбра как Радев ще управлява, за какви негови депутати става въпрос при все, че той е държавен глава и не е участник в изборите.

И на финала се разсърди на медиите, че го питат само за ДПС.