Техническият персонал в косовския парламент обяви стачка днес с искане за увеличение на заплатите, съобщи новинарската агенция „Економия онлайн“, информира БТА.

Служителите, отговарящи за техническата поддръжка, материалната база, хигиената, административно-техническото обслужване, както и за транспортните и пощенските услуги, принтирането и размножаването на материали за нуждите на парламента настояват месечната им заплата да бъде увеличена от сегашните 275 евро на 550 евро. Те заявиха, че няма да прекратят стачните действия, докато исканията им не бъдат изпълнени.

Назифе Красничи, която е представител на техническия персонал в косовския парламент, каза, че стачкуват заради ниските заплати, за чието увеличение настояват от близо три години.

"Имаме много ниски заплати – по 275 евро на месец. Работим по 8 часа, работим с удължено работно време, когато има сесия на парламента, не ни плащат (за това), пътуването не ни се плаща, храната не ни се плаща, (…) от 20 години работя и не ми е платен нито един допълнителен ден", каза Красничи.