Няма свидетели на ужасяващата катастрофа, при която снощи моторист помете две момчета, каращи скутери в с. Български извор и едното почина намясто, а другото е в болница.

Това казва тази сутрин началникът на Районно управление Тетевен Илия Нешев пред бТВ.

„Вчера около 17:20 часа на телефон 112 е получен сигнал за настъпило пътнотранспортно произшествие, като в същия момент колеги са се отзовали своевременно“, обясни главен инспектор Нешев.

Той определи ситуацията като нелепа.

„Образувано е досъдебно производство. Тепърва предстои да се изясняват факти, обстоятелства по случая, снемане на видеозаписи от камери, намиращи се около катастрофата“, каза още Илия Нешев.

„Трябва всички да обединим усилия за борба с войната на пътя“, апелира той.

„Към момента няма свидетели. Тепърва установяваме какво точно се е случило. Доколкото знам, хора са оказали помощ, но вече след като е настъпила катастрофата. Не можем да кажем с каква скорост се е движил мотористът“, каза още инспектор Нешев.

По случая ще бъдат назначени експертизи. Водачът на мотоциклета е на 49 г. Ударил е две момчета - на 14 и 16 години, които са били на скутери, съобщиха от полицията в Ловеч. Двете деца са от съседното село Галата.

14-годишно момче загина на място при тежката катастрофа в селото, което е изключително натоварено и през него минава целият трафик между София и Варна. Второто пострадало момче е в болница в Плевен.