Живеем в някакви паралелни реалности - това заяви днес на ВСС съдия Владислава Цариградска, която разказа как прокуратурата не й дава достъп до информация за делата, касаещи заплахите срещу нея. Същите заплахи получи и съдия Даниела Талева, която е адхок прокурорът за разследване на главния.

Стотици граждани обаче не искат да живеят в паралелна реалност и излязоха днес на просте срещу Борислав Сарафов като единствен кандидат за главен прокурор. Процедурата трябва да бъде спряна и да се избере нов ВСС по нов Закон за съдебната власт, обявиха протестиращите.

Република Северна Македония обмисля все пак да промени конституцията си и да включи българите в нея - но с опцията ако се скараме по-късно, да отмени промените.

Пилотски грешки са довели до трагедията на Граф Игнатиево, при която по време на демонстрация загинаха офицерите майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин.

Часове наред не стигнаха на гражданите да се простят с големия Кирил Маричков днес. "Щурецът" почина преди 4 дни, докато се подготвяше за концерт, седмици преди да навърши 80 години.