“Тези, които предлагат равноотдалечен премиер, искат да излъжат собствените си избиратели. Подобна фигура, на която само да ѝ натискат копчето, това, ще бъде тежко задкулисие!”

Това обяви пред симпатизанти във Видин лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

И попита:

“Защо се прави това? За да може да се прескочи първият мандат на ГЕРБ. Ако от ГЕРБ сме първи, няма да участваме в никаква подобна комбинация! Да си се събират ПП-ДБ с "Възраждане" или с когото искат.”

Според лидера на ГЕРБ “тактиката на другите партии е изтощението да продължи”. 

“Никой освен ГЕРБ не иска правителство! Протестите срещу нас започнаха в деня, в който България влезе в Европейския банков съюз. От кого - от тези същите, които днес не искат да има правителство. От същите тези, които искат да продължи бягането на фирмите и инвеститорите от България”, каза още той. 

И добави, че “ако ГЕРБ не бие с много, тези избори отиват в коша. Над 100 млн. лв. в коша?!”

“Кметовете и структурите са темелът на ГЕРБ - СДС. Кметовете имат нужда от здраво правителство. Навсякъде, където отида, ме питат какво се случва с проектите на общините. През годините се хвърляха много усилия от страна на комунистите да забият СДС, а преди 4 години се пробваха да забият ГЕРБ - не им се получи. ГЕРБ имаме много здрави структури, които устояват на всякакви удари”, бе категоричен Борисов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ