Последните социологически прогнози сочат конкуренция между „Възраждане“ и коалицията ПП-ДБ за второто място, докато очакванията за активността остават ниски с прогнози за около 2 милиона избиратели.

В отговор на слуховете, че е напуснал страната след разкрития за печатница за фалшиви пари край Шумен, Делян Пеевски публикува видео от Якоруда. И се пошегува, че е всъщност в Доха.

След като лидерът на "Ново начало" направи видеообаждане към журналистката Полина Паунова от „Капитал“, АЕЖ призова за професионално отношение и реакция на институциите срещу всякакви форми на заплахи към журналисти.

Партиите „Възраждане“, „Има такъв народ“ и БСП са направили най-сериозни разходи за реклама по време на изборната кампания, като средствата са насочени основно към телевизиите „Евроком“ и „Нова ТВ“.

И "Политико" разказа за хакерската група „БГ Елфите“, разкрила мрежа за манипулиране на изборни резултати у нас. Хакерите обмислят да представят доказателствата пред международната общност, зоват и за мониторинг на вота.