Лидерът на ДСБ Радан Кънев, който е и съпредседател на парламентарната група на Реформаторския блок призна, че премиерът Бойко Борисов е прав в критиктите си към коалиционните партньори за лошата дисциплина сред част от депутатите на мнозинството.

"Вчера, когато гласувахме предложение на БСП по кодекса за социално осигуряване от нашата група имаше 14, при прегласуването 15 души, което за такова важно гласуване, в което бяхме само ние и ГЕРБ, е крайно недостатъчно", заяви Кънев. Според него Борисов не е имал предвид случаи като промените, с които се даде възможност пари от частните пенсионни фондове да бъдат прехвърлени към НОИ. Тогава реформаторите бяха против, но заради принципни различия.

По някои въпроси има несъгласия. Това се отнася особено за Патриотичния фронт и АБВ. Има нещо друго, в което не мога да не отбележа, че е прав, и то е ниска дисциплина на част нашите депутати. Време беше някой да го каже на толкова високо ниво, за да го чуят всички, каза Кънев

Лидерът на ДСБ благодари на Румяна Бъчварова, че се е съгласила да поеме поста вътрешен министър. "Това беше несигурното вчера. Това е много силен знак на политическа отговорност от страна на ГЕРБ. Един от най-изявените лидери на партията да поеме вътрешното министерство Така се прави. в кризисна ситуация", каза Кънев. Той поясни, че не е имало преговори между ГЕРБ и блока за името на новия министър и той е предложение на ГЕРБ. Борисов единствено поел ангажимент да бъде човек, който няма как да бъде подозиран в сътрудничество с модела "кой".

Кънев каза, че не са коментирани имена на наследници на шефа на ДАНС Владимир Писанчев и главния секретар на МВР Светлозар Лазаров.

"Това, което ние обсъждахме с него беше съсредоточено върху тези имена. Не знам за други причини, нищо чудно да има, но аз не знам такова нещо". Така Кънев отговори на въпрос как ще коментира изказването на Веселин Вучков, че има и други причини, поради които си подава оставката, освен Лазаров и Писанчев.

Според Кънев диалогът с Борисов е успешен. "В напрегнати моменти  успяваме да стигнем до обща позиция. Виждам една способност да се отстъпва, да се чува чуждо мнение, която преди я нямаше", обясни Кънев. "Вътрешно коалиционните проблеми ще се решават 4 години всеки ден", каза Кънев, след което сам се засмя на собственото си предположение за срока.