"Мен ме няма там, няма и мои хора".

Така премиерът Бойко Борисов коментира излезлия списък с хора, посещавали Цветан Василев в КТБ.

„Със сигурност няма депутати от ГЕРБ в списъка, мои хора няма там", каза Борисов, цитиран от радио "Дарик".

На въпрос как ще коментира тогава присъствието на председателя на КФН Стоян Мавродиев в списъка, Борисов коментира много лаконично:

„Стоян Мавродиев не е от ГЕРБ".

Преди да бъде избран за председател на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев беше депутат от ГЕРБ. С техните гласове той оглави и КФН. В официалната му биография, която може да бъде открита на сайта на Комисията пише, че Мавродиев и в момента е член на ГЕРБ. 

Рано тази сутрин медиите получиха файлове със сканирани страници от тетрадката на охраната в сградата на КТБ и ТВ7 на бул. "Цар Борис Трети" в София. По-късно Цветан Василев отрече да е автор на придружаващото ги писмо, но не спомена нищо за списъците. Клуб Z потвърди, че те отразяват реално състояли се срещи в кабинета на банкера. Депутатът от ДПС Йордан Цонев също потвърди, че е провел среща, като посочената в тетрадката.

Отразените посещения започват от 8 юли 2013 година. През първата седмица Цветан Василев е посетен в кабинета си три пъти от председателя на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев, два пъти от бившия вътрешен министър Румен Петков, още от рекламния бос Красимир Гергов, главния редактор на "Труд" Иван Михалев, както и депутатите Йордан Цонев и Явор Куюмджиев.