Здравният министър Петър Москов се появи с дънки и тениска на "Арсенал" на пресконференция в министерството. Той обясни неформалното си облекло с вчерашната победа на любимия му клуб срещу "Челси" с 1:0 в турнира "Къмюнити Шийлд".

Москов даже обясни, че мачът е бил срещу "посредствен отбор".  Това явно е някаква задочна закачка към премиера Бойко Борисов, който е известен като фен на "Челси". На въпрос дали има някаква заигравка с премиера, известен с пристрастията си към "Челси", Москов отговори шеговито: "Така ли?".

Преди време стана ясно, че двамата често се обзалагат за резултатите от мачове от Шампионската лига. В началото на юни в интервю пред Нова тв Борисов се похвали, че Москов е негова поредна "жертва". И че той редовно печели спортни и изборни облози от здравния министър. Даже се оплака, че покрай победите си, "се пропил".

"Горкият (Москов-б.р.) обича да се хваща на бас с мене за мачове и се пропих - хващаме се все на бутилка уиски.  Ама виж какво е да си здравен министър - заедно с бутилката ми слага в пликчето лекарство за черния дроб. Но аз не пия, разказа тогава Борисов.

Сега Москов е решил да отправи недвусмислено послание до премиера, което той няма да пропусне чрез тв камерите и медиите. На същата пресконференция здравният министър иначе обяви сериозната тема за кампания за ваксинопрофилактика.