Първенството на Югозападната "В" група може да започне без ЦСКА. Неделният мач на "червените" срещу "Струмска слава" (Радомир) е пред отлагане.

Това става след намеса на президента на БФС Борислав Михайлов по телефона. Решението все още не е взето официално. Вече тече специално заседание, водено лично от боса, който пристигна от морето, за да се занимае с казуса. Повод за реакцията на Михайлов е вчерашното картотекиране на футболистите на ЦСКА за "В" група. Късно снощи стана ясно, че това е станало от името на новорегистрираното акционерно дружество ФК ЦСКА, а не чрез все още актуалния ПФК ЦСКА АД.

Междувременно пресслужбата на ЦСКА твърди, че мачът срещу "Струмска слава" ще е по програма в неделя от 18:00 часа.

"Искаме да ви информираме, че мач в неделя ЩЕ ИМА. ЦСКА посреща Струмска слава (Радомир) на стадион "Българска армия" от 18 часа", гласи съобщението от Борисовата градина.

Новият ФК ЦСКА дори не е член на БФС. За "хватката" с картотекирането в офисите на Зоналния съвет на БФС София отиде лично новият благодетел на "червените" Гриша Ганчев. След доста спорове играчите все пак са записани, а днес треньорът на тима Христо Янев даде пресконференция, в която обяви, че всичко е наред за старта на ЦСКА.

Пред угрозата за сериозна санкция от УЕФА обаче, Михайлов лично стопира картотеката. Следващата седмица ще се съберат юристите на БФС, за да нищят казуса. ПФК ЦСКА е акционер във ФК ЦСКА. Всичко това вероятно се прави, за да се намерят вратички и клубът да се окаже без задължения. А както е известно ПФК ЦСКА АД дължи към 30 милиона лева на държавата и на всевъзможни субекти.

След фалит и ликвидация на старото дружество обаче, ФК ЦСКА би трябвало да тръгне не от "В", а от "А" областната група. А мач може да има, само ако картотеката бъде заявена от името на ПФК ЦСКА АД или БФС все пак разреши докато се произнесат юристите. 

Очаквайте още подробности, новината се обновява.