След "чудодейна" вода - качулка.

След голямата истерия около "свещения" кладенец в Плиска, при която премиер и министри бяха изкъпани, гражданите се втурнаха да си наливат за вкъщи, всекидневник продава с броевете си шишенца с благотворната течност и всичко това със спомоществователството на директора на НИМ проф. Божидар Димитров, Бойко Борисов забрани всякакви комерсиални дейности с археологическите обекти.

Може би провокиран от поредната доза тв престрелки по темата между съветника си - богословът проф. Калин Янакиев и Димитров от тази сутрин, министър-председателят наложи ембаргото по време на днешното заседание на правителството. По стара традиция правителственият пресцентър сведе думите на Борисов, публикувайки част от стенограмата от заседанието.

"Специално за Плиска. Имахме и имаме най-добри намерения нещо от преди 1100 години да стане достъпно, да излезе над земята, да го виждат хората, да ходят туристи там. Само на 40 км магистрала са огромни курорти като Слънчев бряг, Варна… За да бъдем достатъчно ясни, забранявам (иначе просто ще им спра финансирането и до там ще бъдат) всякакви такива комерсиални дейности, всякакви самоинициативи – да се продават, да се даряват, да се прави каквото и да било от този археологически обект. Да съм пределно ясен – просто стотинка няма да дам повече", заканва се Борисов.

И допълва:

"Просто съжалявам, че от нещо, което действително сме искали да направим добро, някой се опитва да се възползва. Днес това да бъде пресечено."