Креативни, зашеметяващи, великолепни – такива са фотографиите на Евгени! Той улавя перфектния кадър и показва красотата на природата дори и там, където простото око не може да открие нищо вълнуващо, пише в материал за българския майстор на обектива missis.bg.

Как успява?

„С много желание и отдаденост. Обичта към природата и любопитството към пейзажната фотография ме доведоха дотук“, споделя Динев пред missis.bg. А страстта си към това изкуство творецът описва така: „Когато снимам, изпитвам превъзбуда, нещо като екстаз… и най-хубавото е, че после не боли глава...“ 

Евгени започва творческата си кариера през 2007 г. Участвал е в конкурси, печелил е награди „тук-там“, но сега това вече не го влече. Името му, както казва, е попаднало съвсем случайно в класацията на сайта. В момента Динев явно се е отдал на доста по-висша цел от това да печели награди и почести, а именно: „търся съвършения пейзаж, който все не откривам.“

"Язовир Пчелина по изгрев", Evgeni Dinev Photography

А ето и някои от пейзажите на 10-те световни майстори, които намериха място в годишната класация на topteny.com.

10. Макс Райв – Холандия

Смятан за един от най-креативните фотографи на планински пейзажи, Райв започва да снима планини през зимата на 2008 г. като аматьор. След като пуска някои от снимките си в интернет, Макс намира признание и решава да се заеме сериозно с пейзажната фотография. Това, което прави неговите снимки неповторими, е авантюризмът, лъхащ от тях.

9. Килиан Шонбергер – Германия

Килиан е специализирал в улавянето на феноменални природни явления, които траят само няколко секунди.

8. Винсент Фавр – Франция

Французинът Винсент Фавр казва, че си е поставил за цел чрез фотографиите си да убеди хората, че природата е неповторима и заслужава уважение.

7. Ларс ван де Хоор – Холандия

Ларс започва кариерата си на професионален пейзажен фотограф през 2007 г. Сред многото му успехи са двата пъти влизане в престижната десетка на Hasselblad Masters Award на шведския производител на камери Hasselblad.

6. Евгени Динев – България

Освен с таланта си, Евгени докосва сърцата на хората и благодарение на търпението, което проявява в стремежа си да заснеме перфектния кадър.

5. Питър Лик – Австралия

Питър Лик е с над 30-годишен опит в пейзажната фотография, а името му е емблема в различни класации на професионалистите в този жанр.

4. Трей Ратклиф – Нова Зеландия

Уникалният стил и техника на новозеландеца Ратклиф създават усещането, че някои от фотографиите му са нарисувани.

3. Дарън Уайт – САЩ

Чрез пейзажните фотографии на Уайт може да се докоснете по всяко време до красотата на природата. Смята се, че творбите му са перфектни за декориране на пространството у дома или в офиса.

2. Давид Кешкериан - Франция

Освен пейзажен фотограф, Давид е и лекар, специалист в областта на физикалната медицина и рехабилитация. Той създава великолепните си творби, използвайки различни фотографски техники и теми, както и резки контрасти.

1. Атиф Сааед - Пакистан

 Атиф е един от най-добрите и професионални фотографи в света. Приказните си пейзажни фотографии той постига с голямо търпение в очакване на най-съвършения и естествен момент в природата.

Материала и снимките публикуваме с любезното позволение на ЕВГЕНИ ДИНЕВ