Столичният ПФК "Локомотив" (София) АД е все по-близо до тъжния си, но логичен край. Към този час няма да има мач срещу "Миньор" (Перник) в неделя в Югозападната "В" група, което означава, че в понеделник отборът ще бъде изваден от третото ниво на родния футбол. Днес назначеният от пишман собственика Петър Касев изпълнителен директор Ивайло Аспарухов "хвърли кърпата", а бе амбициран да остави жив този "Локомотив", независимо че феновете и ветераните не го подкрепят.

Аспарухов е бил излъган за пореден път за пари. Отбор няма, нито пък треньор и щаб. Поканеният за наставник Адалберт Зафиров поиска финансови гаранции, за да се ангажира. 

"Големият бизнесмен Петър Касев не може да осигури 20 хиляди лева, за да продължи "Локомотив" участието си в първенството. Искам да го попитам що за президент е той, така ли управлява фирмите си, ако ги има изобщо, и кой му е дал пари, за да се прави на това, което не е, изригна Аспарухов. - "Локомотив" върви към фалит. Няма да можем да организираме мача с "Миньор" (Перник) през уикенда, а и няма как да назначим нов треньор и да платим на футболистите. Явно циркът на Касев приключи."

"През цялото това време опитвах да спася клуба, да се успокоят нещата и "Локомотив" постепенно да се изправи на крака. Този човек ми обеща всичко, което му поисках за нормалното съществуване, а напрактика няма нищо. Всичко, което опитах, беше с цел да се спаси Локо", каза още Аспарухов.

Той добави, че е имал предварителни разговори с няколко фирми, които обаче нямат големи възможности и са обещали да помагат с малки суми.

При фалит на настоящото дружество, НАП ще "пие една студена вода" за малко на 1 милион лева данъци. Също така кредитори, футболисти, треньори.

А на сцената ще излезе вече заявеният като проект ФК "Локомотив" на бизнесмена и бивш футболист Иван Василев. Този клуб ще тръгне от най-ниското ниво на родния футбол - "А" областната група.