Македонската полиция разпръсна със сълзотворен газ хилядите имигранти, опитващи се да влязат в страната от Гърция, предаде Би Би Си.

Ден по-рано Скопие обяви извънредно положение в два гранични региона поради наплива на имигранти, повечето от които са от Близкия изток.

След кратко прекъсване около 5 часа тази сутрин отново започнаха да прииждат нови бежанци на гарата в град Гевгели, на границата с Гърция, предаде БГНЕС. Първо пристигна група от около 200 души. След това по релсите дойдоха още стотина.

Полицията им обясни, че границата е затворена и че няма да има влак. Част от бежанците бяха натоварени и извозени с камион. Някои от тях показаха бележки, които са получили в Гърция. Те признават, че са транспортирани с автобуси до македонската граница.

Недалеч от централната гара в Гевгели се изгражда палатков лагер. Предполага се, че там ще се оказва помощ на бежанците.

През последните два месеца в Македония от Гърция са влезли над 41 000 души. От вчера в страната е обявено извънредно кризисно положение по южната и северната граници.