Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов отказа да отговаря на въпроса дали се е срещал в дома си с хората на Бисер Миланов – Петното.

Когато Орешарски каже кой му ги заведе там в Министерския съвет, тогава ще ме питат аз с кого се срещам в дома си“, реагира Борисов в студиото на „Нека говорят“ по бТВ.

Според него няма нито една вярна дума в твърдението, че е предлагал пари на тези „кошаревски свидетели“. През седмицата дясната ръка на Петното Йордан Бонев каза пред парламентарната анкетна комисия, че бил получил от Борисов 12 хиляди лева, за да „окървавят протестите“. Обещани им били общо 500 хиляди. Бисер Миланов обаче отрече това от ареста и каза, че са получавали пари, но от Бареков.

Факт е, че протестите спихнаха. Ако една дума беше вярна, те щяха да продължават“, коментира Борисов.

Той допълни, че всъщност дълбоко мрази „този начин на изразяване на позиция, защото аз и като кмет не ми е приятно да се блокират кръстовища“.

Тези анкетни комисии са само, за да ви дават опорни точки“, завърши Борисов темата за временната комисия, която тази седмица приключи работа и обеща да изпрати доклад на главния прокурор Сотир Цацаров. Той обаче още отсега даде ясен знак, че няма да се занимава с политически обвинения.

Борисов отново призова незабавно парламентът да се разпусне и да бъдат проведени избори 2 в 1 още на 25 май, след което посвири в студиото и на китара.