Руският президент Владимир Путин заяви, че титлата цар, с която често го наричат в САЩ, не му подхожда.

Това коментира самият Путин в интервю за предаването "60 минути" на телевизия Си Би Ес. Кратък анонс от него бе публикуван в сайта на програмата. Разговорът ще бъде излъчен на части през уикенда и в началото на следващата седмица. 

"И какво от това? Хората ме наричат по най-различен начин", допълва Путин.

"Може би няма какво друго да правят, освен да говорят за мен", отговаря с усмивка той на думите на водещия Чарли Роуз, че в САЩ много говорят за него. "Не е важно как ме наричат - било то доброжелатели, приятели или политически опоненти. Важно е какво ти самият мислиш за себе си, какво си длъжен да правиш в интерес на страната си, която ти е поверила поста на глава на руската държава", казва руският лидер.

На въпрос какво най-много харесва Путин у американците, президентът посочва творческия подход. Той харесва креативността, с която хората в САЩ решават проблемите.

"Допада ми откритостта и широтата на възгледите им, тъй като това дава възможност на американците да разкрият вътрешния си потенциал. Благодарение на това Америка постигна такива смайващи резултати в развитието на страната", изтъква Путин.

В понеделник Путин ще влезе за първи път след десетгодишно прекъсване в централата на ООН в Ню Йорк и ще държи реч пред Общото събраниа на организацията. Същия ден той трябва да се срещне с американския си колега Барак Обама и да обсъди с него редица важни въпроси, сред които кризите в Сирия и Украйна.