Лидерът на партия "Солидарност" Христо Младенов реши да се извини по "Нова тв" за заплахите срещу репортерката Вероника Димитрова, но отново повтори, че след като Васил, мъж и съучастник на джебчийката Евгения и втори в листата за общински съветници в Аксаково не е осъден, става и за министър. Младенов даде разпокъсани и неясни обяснения дали е заплашвал Димитрова, откъде са му парите и какво представлява партия "Солидарност".

"Не съм толкова лош човек и на кучето тон не вдигам, за първи път в живота си правя така", започна той.

"190 вчера вдигнах кръвно, с две диаметрални клапи съм", атакува и с епикриза в началото лидерът на "Солидарност" и шеф на мешерето. След това неколкократно се оплака от високото си кръвно и накрая как заради това, че вдигнал "адреналин" ходил в "Бърза помощ".

За скандалния избор в партийната листа в Аксакова Младенов даде объркани обяснения.

"Общинското ръководство го избра Васил", обяви той. После каза, че не го познава. "Той е разведен, тази му е втора жена", обясни партийният водач за човека, който не познава. След това уточни, че го знае, но не знае, че е втори листите в Аксаково, Младенов си бил в гр. Левски. На въпрос дали е чувал за джебчиите от Игнатиево, той отговори: "Много работи съм чувал. Чувал съм и за джебчийска схема в Игнатиево, така съм чувал и за едни 4 млрд. от една банка".

"Не съм държавна институция да правя ревизия на хората", добави той. И още: "Кандидатът не ме интерисува, той да си понася..."

За собствените си доходи и занимания Младенов също даде объркани обяснения.

"Аз съм тръгнал от поляната, от гетото."

"Доходите ми са от бизнес. В момента имах модерно предприятие в Лесница, месокомбинат, не ми дадоха защото съм циганин, фалираха го". "

"Минали са ми 50 данъчни ревизии, работят 100 души от строителната ми фирма."

"Сега съм пенсионер."

"Бях 8 години член на Националния съвет по етнически въпроси."

Когато видял, че "дават негативи само за мен и за партията, от цялата страна ми се обаждат и казва :"Г-н Младенов, какво става", вдигнал адреналина.

След това допълни: "Джебчийката - ако не е съдена, да заповяда в листата."

Накрая обяви: "Извинявам се на целия български народ, в моя живот за първи път така съм се изнервирал."